6 квітня 2019 р. "На першоцвіти до Міжріччя: Беремицьке, Остер, Отрохи"

 ›   ›  6 квітня 2019 р. "На першоцвіти до Міжріччя: Беремицьке, Остер, Отрохи"

Першу квітневу подорож року Клуб мандрівників НавколоUA вже за традицією присвятив природі Полісся. Але якщо минулоріч нам довелося шукати первоцвіти в хуртовинах та долати болото по кризі, то цього разу мали можливість сповна насолодитися відчуттям пробудження природи!

Першу зупинку зробили біля городища давнього Остра, щоб оглянути залишки фресок Юр'євої божниці – одного з найдавніших храмів Лівобережжя, який все ніяк не дочекається реставрації.

Парк природи "Беремицьке" порадував новиною про поповнення в родинах диких тварин - побачили маленьке лоша в табуні польских коників та грайливих і галасливих котят в Музеї лісових котів. Кажуть, є ще маленький муфлон, але його сховали від відвідувачів.

Та найбільші враження, як завжди, справив Регіональний ландшафтний парк «Міжрічинський». Його властитель Андрій Сагайдак насамперед порадував нас обіцяним цвітінням сон-трави. А після прогулянки по еко-стежині ми вирушили у Бондарівське болото – у гості до бобрів. Прогулянку до бобрової хатки з палицями по коліна у воді не назвеш легкою, але емоцій вона подарувала массу! Після неї особливо приємно були пити ягідно-трав'яний чай із солодощами з чайника, що заварився на справжній "фінській свічці".

А особливим моментом подорожі стала маленька урочистість під час обіду, коли усі мали задоволення привітати з днем народження одного з наших одноклубників.

Дякуємо усім учасникам!


Адреса:

м. Київ

navkoloua@ukr.net

Телефони:

(067) 465-92-63, (066) 779-57-13