1 лютого 2020 р. "Олені "Залісся" та тури "Беремицького"

 ›   ›  1 лютого 2020 р. "Олені "Залісся" та тури "Беремицького"

Хто б міг подумати, що ця подорож, яку Клуб мандрівників "НавколоUA" спеціально спланував на найхолоднішу пору року, виявиться практично весняною!

Адже саме взимку найкраще відвідувати природні парки для спостереження за тваринами, які у сніжну погоду гуртуються біля годівничок та сміливо виходять до людей. І хоч снігу не було, вражень вистачило на всіх!

Насамперед нас прийняв Парк природи "Беремицьке". Буквально напередодні тут оселилася перша партія турів (точніше, туроподібної худоби Хека), зниклу популяцію якої мають намір відродити в парку. А поки що на паркових екостежках найчастіше можна зустріти польських коників. Гарні враження залишилися і після відвідання міні-зоопарку та Музею диких котів.

На обід нас зустріло з самоваром вже перевірене кафе "Аліса" в Острі, яке ми вже давно і категорично рекомендуємо усім мандрівникам.

Не оминули увагою і головну історичну пам'ятку Остра – Юр'єву божницю із залишками розписів XI століття.

А останнім та найбільш інтригуючим пунктом маршруту стала Державна Резиденція Залісся. Завдяки вдало обраному часу візиту наш автобус рухався доріжками парку буквально в оточенні оленів, козуль та ланей. Ну і головна родзинка резиденції – будинок Брєжнєва, збудований гуцулами в альпійському стилі. Тут відпочивали та полювали також Хрущов, Щербицький, Кастро та інші керівники країн соцтабору. Резиденція і зараз періодично слугує слугам народу, так що відвідування суворо регламентоване. Але наш клуб готовий і далі відкривати своїм учасникам усі найвражаючі куточки України.

Дякуємо усім учасникам!


Адреса:

м. Київ

navkoloua@ukr.net

Телефони:

(067) 465-92-63, (066) 779-57-13