18 липня 2020 р. "Привиди Чорнобиля: ЧАЕС, Прип'ять, "Дуга-1"

 ›   ›  18 липня 2020 р. "Привиди Чорнобиля: ЧАЕС, Прип'ять, "Дуга-1"

Після зняття усіх карантинних обмежень на відвідування Зони відчуження Чорнобильської АЕС Клуб мандрівників НавколоUA нарешті зміг організувати довгоочікувану чорнобильську подорож, яка планувалася ще на квітень.

Цього разу Зона вразила малолюдністю, адже основним контингентом раніше тут були іноземці, яким в'їзд в Україну поки що обмежений. Це дозволило учасникам глибше зануритися в постапокаліптичну атмосферу міста-примари Прип'яті та покинутих сіл, де протягом  трьох останніх  десятиліть хазяйнує природа.

Навіть у столовій Чорнобильської атомної станції, яка є своєрідним музеєм радянського "общепіту", цього разу буфетниці нам були дуже раді та привітні.

Важке враження залишив Рудий ліс, який знову виглядає так само, як і 34 роки тому, але тепер через нещодавні масштабні лісові пожежі. Але по дорозі до колишнього військового містечка Чорнобиль-2 та РЛС "Дуга-1" був і позитив: велику радість викликала зустріч з живими талісманами Зони – кониками Пржевальського.

Як завжди, нашим гідом по Зоні був кваліфікований супроводжуючий та колишній сталкер Тім, завдяки якому ми змогли дізнатися і побачити набагато більше, ніж під час звичайних турів.

Дякуємо всім учасникам!


Адреса:

м. Київ

navkoloua@ukr.net

Телефони:

(067) 465-92-63, (066) 779-57-13