08 березня 2020 р. "Романтичний Богуслав і містична Тотоха"

 ›   ›  08 березня 2020 р. "Романтичний Богуслав і містична Тотоха"

Святкова подорож Клубу мандрівників НавколоUA на 8 березня відбулася суто в жіночій компанії. Метою була Богуславщина, з якою пов'язано багато жіночих історій.

Насамперед учасників подорожі гостинно прийняв Меморіальний музей письменниці Марко Вовчок, де нас не тільки познайомили з бурхливою творчою та особистою біографією письменниці, а й пригостили чаєм з баранками.

Знайомство з містом продовжили біля пам'ятника найвідомішій богуславчанці – оспіваній в кобзарських думах Марусі Богуславці.

Детальніше про неї та інших видатних містянах нам розповіли в Музеї історії Богуславщини, який щиро вразив усіх гарною експозицією.

В богуславській Кам'яниці бажаючі змогли попрактикуватися у ткацтві на дерев'яному верстаті, на якому нещодавно було зіткано найдовший в Україні рушник.

А після обіду з шампанським і тістечками ми вирушили у Медвин. Це мальовниче село, яке сто років тому було одним із центрів спротиву більшовикам, зараз більше відоме горою Тотоха, яке вважається одним з найпотужніших в Україні місць сили. Кожен мав можливість перевірити її енергію на собі.

Дякуємо усім учасникам!


Адреса:

м. Київ

navkoloua@ukr.net

Телефони:

(067) 465-92-63, (066) 779-57-13