8 серпня 2020 р. "Буцький каньйон та трипільський заповідник"

 ›   ›  8 серпня 2020 р. "Буцький каньйон та трипільський заповідник"

Фірмові краєвиди Буцького каньйону плюс унікальні експонати трипільського музею – виходить ідеальний маршрут вихідного дня по Черкащині. Вже вдруге цього сезону Клуб мандрівників НавколоUA провів по ньому дружну колону автотуристів.

Через критично поганий стан доріг у черкаській глибинці цього разу нам довелося дещо скоротити програму, викинувши з неї тальнівський палац Шувалових, але вражень і так вистачило на цілий день.

Безумовно, каньйон річки Гірський Тікич в Буках і сам пособі достатньо видовищний, щоб приваблювати сотні туристів, та наш постійний гід Зоя Возна ще й наповнила його змістом, познайомила з його справжньою історією, розвіяла деякі міфи попсових київських гідів та буквально оживила ці вічні скелі в нашій уяві.

Так само ожила перед нами і загадкова історія прадавніх землеробів-трипільців у селі Легедзиному, де розташований Державний історико-культурний заповідник "Трипільська культура". Його директор Владислав Чабанюк – не лише один з найкращих знавців цієї археологічної культури, а й неймовірно талановитий популяризатор її історії. Навіть той, хто вже бував на його екскурсіях-імпровізаціях, щоразу почує щось нове про життя та побут трипільців, при чому це завжди будуть лише науково доведені факти. Навіть ремонт будівлі трипільського музею не завадив нам отримати максимум вражень та позитивних емоцій.

Дякуємо всім учасникам!


Адреса:

м. Київ

navkoloua@ukr.net

Телефони:

(067) 465-92-63, (066) 779-57-13