28 червня - 1 липня 2018 р. "Слідами забутих предків: Верховина та Говерла", день 1-й.

 ›   ›  28 червня - 1 липня 2018 р. "Слідами забутих предків: Верховина та Говерла", день 1-й.

Красивий та містичний гуцульський край протягом 4-х вихідних зачаровував учасників Клубу мандрівників НавколоUA на День Конституції.

Маршрут почався зі Львова, куди зручно дістатися на "Інтерсіті".

Смачну зустріч з Прикарпаттям нам влаштував готель-ресторан "Будьмо", почастувавши начинкою по-тисменецьки та палюшками з сиром і грибами.

А природну велич цих країв продемонстрував Національний природний парк "Гуцульщина". Водоспади Великий та Малий Гук у Шешорах, більше відомі як Сріблясті водоспади, у ці дощові дні вражали потужністю зазвичай лагідної річки Пістинька.

Справжньою столицею гуцульських ремесел презентувало себе місто Косів. Найвідоміша тутешня керамістка Іванна Козак-Ділета дала нам майстер-клас із роспису традиційної зелено-жовто-коричневої гуцульської кераміки.

А ліжникарка Олена Шкрібляк з відомого творчого гуцульського роду Шкрібляків познайомила з технологією створення пухнастих карпатських ковдр-ліжників.

Надвечір мандрівників приймав кращий верховинський готель "Верховель" у центрі Верховини, неподалік якої саме у цей час вирував фестиваль Via Carpatia та співала Христина Соловій.

Далі буде...


Адреса:

м. Київ

navkoloua@ukr.net

Телефони:

(067) 465-92-63, (066) 779-57-13