27 червня 2021 р. "На чорниці до заплави Десни в Міжріччі"

 ›   ›  27 червня 2021 р. "На чорниці до заплави Десни в Міжріччі"

Дика природа Чернігівського Полісся знову покликала в дорогу учасників Клубу мандрівників НавколоUA до околиць Міжрічинського регіонального ландшафтного парку.

Цей край також має дуже давню історію, тож першу зупинку зробили в Острі. На високому мису при впадінні річки Остер в Десну тут лишився кам'яний спадок княжих часів – Юр'єва божниця, що є однією з небагатьох давньоруських пам'яток домонгольських часів на Лівобережжі.

Та основна програма була присвячена походу екостежками Міжрічинської Пущі у супроводі авторитетного еколога та неперевершеного оповідача Андрія Сагайдака. Він майстерно занурив учасників до казкового світу дикого лісу, познайомив з деякими його мешканцями та влаштував дегустацію його сезонних плодів – саме дозріли перші чорниці та з'явилася лісова малина.

Найбільший захват в учасників викликав похід на Святе озеро моховим болотом, що хитається під ногами як водяний матрац. Адреналіну додала грозова хмара, що насунулася з-над лісу та намагалася полохати блискавками. Ледь встигли повернутися до транспорту, але не всі лишилися сухими, бо виїзд з лісу перетворився на веселу пригоду з дружним штовханням однієї з автівок піщаною колією.

Цього разу подорожували у змішаному автобусно-автомобільному форматі, що стає дедалі популярнішим у нашому клубі.

Дякуємо всім учасникам!


Адреса:

м. Київ

navkoloua@ukr.net

Телефони:

(067) 465-92-63, (066) 779-57-13