25 липня 2020 р. "Дворянська рапсодія: Качанівка, Тростянець, Сокиринці"

 ›   ›  25 липня 2020 р. "Дворянська рапсодія: Качанівка, Тростянець, Сокиринці"

Все ще довгі світлові дні та приємна не спекотна погода кінця липня – ідеальні умови для автопробігу найгарнішими палацово-парковими комплексами Чернігівщини, який здійснив цього разу Клуб мандрівників НавколоUA.

Першим нас зустрів облюбований місцевими весільними фотографами маєток Галаганів у Сокиринцях. Через карантинні обмеження ми не змогли побачити те, що збереглося від інтер'єрів галаганівського палацу, але наш гід Ольга Шаповалова провела нас усіма потаємними стежками дрімучого ландшафтного парку до Готичного місточка, відреставрованої Ротонди та скромного пам'ятника Галаганам.

Новою атракцією стала дегустація фірмових сокиринських питних медів.

Національний заповідник "Качанівка" вже цілком доступний для відвідування за умови дотримання карантинних заходів безпеки, зокрема й екскурсії палацом Тарновських. Тут завжди виникає бажання затриматися надовше, порелаксувати на березі Майорського ставу та заночувати в житловому палацовому флігелі.

Але нас ще чекав дендропарк "Тростянець"! Розкішний парк Скоропадських зі штучними ландшафтами й екзотичним деревами прекрасний і сам по собі, але коли екскурсію проводить наш гід Тетяна Кузьменко, він мов би оживає і переносить гостей у блискуче XIX століття.

Дякуємо всім учасникам!


Адреса:

м. Київ

navkoloua@ukr.net

Телефони:

(067) 465-92-63, (066) 779-57-13